Ja se take pridam. Spoustu z vas me nazory neprekvapi. Uvedu to - cigarety nehulim, dobrou dymku si obcas zapalim.
Nicmene jsem take jednoznacne pro zakaz koureni v hospodach. Ale dle meho nazoru si za to kuraci mohou sami (ted to dostanu

). Nez zabredneme do diskriminaci a podobne, tak berme ze obe casti maji pravo si zajit do hospody/restaurace na jidlo/pivo/snaps.
Co se stane kurakovi kdyz bude v nekuracke hospode? No musi si jit to svoje cigarko vykourit ven, takze potencialne ujde o cca 20m vice, v pripade hnusneho pocasi a absence terasy ci neceho podobneho muze zmoknout a nachladnout.
Co se stane nekurakovi v kuracke hospode - i po 5min pobytu totalne nasmradne a obleceni je zrale na pracku. Pokud mu navic kour vadi, tak je tam v podstate pro nej neobyvatelno.
Proc si za to mohou kuraci sami - no minimalne 60% (a to ubiram) je totalne bezohlednych a pristupuje k tomu stylem, tu se kourit muze tak si zahulim. Uz jsem i velmi taktne zkousel obcas oslovit kuraka ktery prisel, nekoukal ze nekdo prave vedle u stolu dostal jidlo a okamzite zacal hulit pod nos. Takovy pstruh ala nikotin je nic moc. Odpoved - bezte jinam ne? Totez jsou zminene bus zastavky (sory ale tam dobre slovo vubec neplati).
Jiste zakaz je brutalni reseni ktere vyvolava emoce. Ale snadne reseni neni, idealni aby kazda hospoda mela 2 mistnosti - kurackou a nekurackou ale kdo to udela. Kamos co ma hospodu take zakazal koureni a funguje vesele dal. Spise lepe. Jasne je tam par typku co principialne nadavaji ale ostatni si zvykli zajit zakourit na terasku. Od te doby tam chodi spousta lidi kteri by tam jinak nesli, napr. zminovani rodice s detmi (ze bychom zalozili solove vlakno na tema proc by rodice meli trpet za zvysovaji populace tim, ze nesmi nikam chodit?) - a uprimne receno, na jednom pivu ma ted kamos cca 8kc (a to je uz relativne drazsi bo tam nechce nasosky) ale na ruznych dzusicich, lizatkach, tycinkach, cajicich a podobne je to ho mnohem vice. A to nemluvim o jidle - to je teprve zlaty dul - a vetsina lidi co tam chodi jist (a je jich dost) ocenuje prave to, ze se mohou najist a citit vuni jidla a ne koure.
HOWGH