Zdar lidickove,
tak jsem zase nekde rekl svuj nazor a byl za to hromadne pranyrovan a opovrhovan. Stale tomu ale nerozumim tak by mne zajimlo jestli se najde nekdo kdo mi pomuze pochopit podstatu veci a umozni mi na sobe zapracovat
Vo co go... Opet jsem se letos zucastnil akce zvane Krumlovsky Vodacky Maraton... Uz pred zavodem jsem se troku zapojil do diskuse, nebot cca mesic pred zavodem provedli zmenu v propozicich a do jinak pouze vodacke akce zaradili 100m prebeh (cili pristan, vylez, vytahni lod, prebehni/prejdi 100m, poloz lod, vlez do ni, odpluj). Sice spojeny s obcestvenim (to bylo vzdy) ale i tak - prudarna.. Ale budiz.. Po zavode jsem pak take napsal par nazoru.
Prvni jsem pojal nestastne a kritiku z nej chapu - bylo to ohledne distribuce obcerstveni, kdy na mezizastavce byla ukryta bedna Kamikadze.. a jen kdo si vsiml tak ho mel - zduvodneni pak bylo ze tam byl omylem a mel byt (a byl) jen v cili.. Me doporuceni o tom dat ho do tasek ktere dostane kazdy pri registraci se nejak minulo ucinkem, byl jsem oznacen za starou strukturu a tak...
Co ale nechapu a rad bych se poucil je totalni odsouzeni mych pripominek k startovnemu. Letos jiz dosahlo 250,- na osobu. To je uz 500,- za kanoe. Tak jsem zkoumal vyvoj do budoucna a vypada to, ze jsem jediny na svete kdo nechape, proc by melo dale stoupat kdyz stale pribyva ucastniku.. Toz mi to prosim vysvetlete.
Muj pohled: naklady na startovni cislo, zajisteni casomiry, pripadny pronajem pozemku na start a cil, poplatek za pousteni vody, propagade - ty jsou prece fixni, maximalne ovlivnene inflaci. Propagacni materialy co dostavaji ucastnici (tzv registracni taska) jsou podle mne take nizke - nekolik casopisu (peknych a drahych - outdoor, rafting a dalsi - ale stare cisla -> pekny sponzorsky dar, ale dle meho nazoru ne naklad pro organizatora), 2 horalky, pak nejakych slevovych kuponu, cokolada... - cili opet naklady minimalni a fixni per osoba. Pak tam je udajne jeste zajisteni svozu ucastniku (pendl) a ubytovani (telocvicny) - ackoli o tom by se dalo diskutovat bo nevim jake % lidi to vyuziva tak si myslim ze to rovnez neporoste s poctem lidi...
Jeste je tam vrtulnik (ala sponzor), hlavni cena atd... NIcmene stale mi vychazi ze cim vice lidi, tim vice prachu z poplatku --> neni duvod je zvysovat. Jediny duvod pak je stale "zlepsovani". Ale za cenu zdrazovani?
Toz mi to vysvetlete.. Uz jsem se dozvedel, ze to kazdy s elementarnim ekonomickym podvedomim musi chapat, ze jsem hovado, prudic atd....
Jinak originalni diskuse je na
http://www.krumlovskymaraton.com v sekci Guestbook